Garnwerd molen brug HamminghGarnwerd is het gemakkelijkst te bereiken met de auto vanuit Groningen. Groningen is vanuit de rest van het land op een aantal manieren te bereiken. Allereerst is er de A28 vanuit Amersfoort via Zwolle, Meppel en Hoogeveen. Deze route is het snelst voor het grootste deel van het land. Komt u uit Brabant of Limburg, dan kunt u de A50 volgen tot aan Zwolle en daar de A28 oppakken. Vanuit Zuid-Holland en Zeeland kan deze snelweg bereikt worden door de A12 te nemen richting Utrecht.

De tweede route naar Groningen is via de A7 vanuit Heerenveen en Drachten. Dit is de beste route als u uit Amsterdam, het Gooi of West-Friesland komt. Vanuit Amsterdam is de A7 eenvoudig te bereiken door op de ring de A8 richting Zaandam te nemen. Op knooppunt Zaandam staan de A7 en zelfs Groningen al op de borden. U kunt er ook voor kiezen om richting Almere te gaan over de A1 of de A27 en van daaruit door Flevoland te rijden over de A6. Bij Joure in Friesland kunt u vervolgens de A7 oppakken naar Groningen.

Rijdt u op de A7, neem dan even voor Groningen afslag 36 naar Winsum. Rijdt u op de A28, volg deze dan tot de stoplichten in Groningen. Ga bij de stoplichten links (richting Zuidhorn/Ring-West/Amsterdam) de N7 op. Houd rechts aan en neem meteen de eerste afslag (dezelfde 36 naar Groningen-West/Zuidhorn).

U bevindt zich in beide gevallen op de N370. Volg deze en houdt aan het eind links aan. U draait de N355 op richting Zuidhorn. Houd rechts aan en neem direct de eerste afslag. Ga met de bocht mee naar rechts en ga daarna de eerste weg links. Volg de weg naar links na de brug. Neem na de volgende brug de eerste weg rechts (richting Winsum). Houdt het kanaal (het Aduarderdiep) aan uw rechterhand en ga aan het eind van de weg rechtsaf (Garnwerd staat inmiddels op de borden). Na ongeveer een kilometer rijdt u het dorp binnen.