Het weer in Garnwerd

Wanneer je van plan bent Garnwerd te bezoeken of er al in de buurt bent is het fijn om het weer te weten. Zeker als je een dagtrip wilt gaan maken behoort dit altijd wel tot de voorbereiding. Door hiervan op de hoogte te zijn weet je immers het beste hoe je jezelf kunt kleden en of je bijvoorbeeld een paraplu of handschoenen mee moet nemen. Zorg dus dat je op de hoogte van het weer in Garnwerd bent zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Weerberichten zijn op talloze plaatsen te vinden en mede door het gebruik van smartphones en andere mobiele apparaten kun je elke minuut op de hoogte zijn.

GarnwerdHet klimaat is in Garnwerd en de provincie hetzelfde als in de rest van Nederland. Omdat men hier te maken heeft met een zeeklimaat kan het er van tijd tot tijd regenachtig zijn maar is het weer over het algemeen vrij gematigd. Dit betekend dat de minimale en maximale temperaturen over het algemeen niet heel ver van elkaar liggen. Doordat het soms waait en regent of juist zonnig en broeierig is kan de temperatuur wel een stuk kouder of warmer aanvoelen. Omdat Garnwerd in Groningen ligt en dus in het Noorden van Nederland is de gemiddelde temperatuur net iets lager dan in de rest van het land. Hier is echter niet altijd direct iets van merkbaar.

De koudste maanden in Garnwerd zijn januari en februari terwijl juli en augustus het warmst zijn. Juli is tevens de maand waarin normaal gesproken de meeste neerslag valt. Het voorjaar is vaak een prima periode om een bezoek aan de omgeving te brengen. Vaak is het weer zacht en zal de zon net wat vaker schijnen dan anders. Maanden als mei en juni lenen zich daarom ideaal om eens in Garnwerd en omgeving langs te komen.