Garnwerd en omgeving

De ligging van Garnwerd kan bijna niet Noordelijker wat Nederland betreft. Het ligt zelfs boven de hoofdstad van de provincie, ook Groningen geheten, nagenoeg in het bovenste puntje van ons land. Dit klinkt allemaal vrij afgelegen maar dat valt eigenlijk reuze mee. Iedereen heeft geluk dat Nederland een klein landje is waardoor alles in vrij korte tijd te bereiken is.
De auto is normaal gesproken wel de makkelijkste optie om Garnwerd te bereiken. Niet omdat het heel erg afgelegen is maar vooral omdat het geen hele grote plaats is. Toch zijn er ook mogelijkheden om met het openbaar vervoer in het dorpje te komen. De stad Groningen is vanuit allerlei andere plaatsen per trein te bereiken. Er is een groot station waar je vanuit de meeste nabij gelegen grote plaatsen snel kunt geraken. Nadat je in Groningen bent kun je nog een stoptrein nemen naar het plaatsje Winsum waar vervolgens een bus je in Garnwerd brengt.

GroningenEen voordeel aan het gaan met de auto is dat je gelijk de nabij gelegen omgeving kunt verkennen. Deze is erg mooi en biedt ruim voldoende om een of meerdere dagen in rond te toeren. De natuur is in deze delen van Groningen bij vlagen adembenemend. Vooral de rust en ruimte zijn opvallend, aangezien het in andere delen van Nederland nog weleens heel erg druk wil zijn. Daar zul je hier niet veel last van hebben. Groningen is sowieso een van de dunst bevolkte provincies die ons land kent. Met al het nabij gelegen water kun je er tevens mooi varen of gaan wandelen in de gebieden rondom het water. Al met al is Garnwerd en de omgeving van het dorp een heerlijke bestemming voor degene die rust en ruimte kan waarderen. Je zult hier helemaal in je element zijn en waarschijnlijk niet eens meer terug naar huis willen.