Andere manieren van vervoer

Met het openbaar vervoer

Garnwerd kan bereikt worden met bus 36 vanaf station Groningen Centraal of station Winsum. Let wel op: vanwege het kleine aantal inwoners rijdt deze bus in het weekend en ‘s avonds alleen op reservering. Bel dan minimaal een uur van tevoren met 0900-0911 om de bus te reserveren. Het tarief is hetzelfde als voor een normale busrit. De totale reistijd vanuit Amersfoort is ongeveer twee uur en een kwartier. Kijk voor meer informatie op 9292.nl, de website van het Nederlands openbaar vervoer.

Met de boot

P4425

Veel toeristen kiezen ervoor om Garnwerd aan te doen met de boot. De boot kan aangelegd worden bij restaurant ‘Garnwerd aan Zee’, vanwaaruit het hele dorp gemakkelijk met de voet verkend kan worden. Garnwerd is leuk om te bezoeken tijdens een tochtje langs het Reitdiep. Een groot aantal rederijen organiseren tochten over de Groningse wateren en doen daarbij Garnwerd aan. Ook Groningen-Stad is via dit water te bereiken; een leuk idee dus voor een dagjestocht. Huur bijvoorbeeld een elektrische sloep bij jachthaven Reitdiep.

Met de fiets

Een fietstocht door het Reitdiepdal is op een mooie dag een goed idee. Fietsknooppunt 65 (Groningen en Drenthe) ligt in het dorp, een goede uitvalsbasis voor mooie fietstochten. Bestel bij de ANWB de fietsknooppuntenkaart Groningen en Drenthe om uw route te plannen.

Een fietstocht naar Garnwerd is ook uitstekend te combineren met het openbaar vervoer. Neem de trein naar Groningen Centraal (anderhalf uur vanuit Amersfoort) en huur daar bijvoorbeeld een OV-fiets. Vanuit het centrum van Groningen kan Landelijke Fietsroute 14 (de Saksenroute) opgepakt worden. Deze route van Enschede naar Lauwersoog komt ook langs Garnwerd. De afstand tussen Groningen en Garnwerd via deze route is ongeveer 15 kilometer; een prima afstand voor een dagtocht. Het tarief voor het huren van een OV-fiets is €3,35 voor een periode van 24 uur.